Készítsd be az alapanyagokat:
400 gr darált lenmag (a kávédaráló pikk-pakk elintézi)
1 ek hidegen sajtolt olaj (nálam épp napraforgó)
1 db nagyobb vagy pár kisebb alma lereszelve vagy darálva
1 tk Himalája só
pár csipet útifűmaghéj (szerintem bármilyen korpával helyettesítheted)
100 gr blansírozott földimogyoró (Gittánál paradió, de érdemes más olajos maggal kísérletezni)
Szeleteltem, és ment aszalódni. 40-45 fokon légkeveréses sütöben másfél órát. Persze egy aszalógép némileg leegyszerűsíti a dolgot. Nagyon finom lett :) Glutén -és tejmentes.És -szerintem- másféle magvakkal is jól variálható.
Az eredeti recept megtalálható Lénárt Gitta nyers étel blogján, köszönöm szépen!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése