2012. szeptember 28., péntek

Tárkonyos csirkeleves kölessel

Ma egy laktató leves-egytálétel került az asztalra. Nem is nevezném levesnek, mert a köles kellően besűrítette :) Bár nálunk a köles továbbra is rizs becenéven fut. Biztos, ami biztos...

Hozzávalók:

2 db csirkeszárny (bármilyen csirkeaprólék megteszi)
vegyes zöldségek ízlés szerint
1 tk Himaláya só
1 kávéscsészényi hántolt köles
2 ek olaj
1 ek kukoricapehely (de kiváló natúr corn flakesszel is)
1 ek tejföl (vagy rizskrém)
szárított vagy friss tárkonylevél
pár csepp citromlé


2 db csirkeszárnyat megmosok.


Zöldségek előkészítve: sárgarépa,
fehérrépa, hagyma, tárkony. Megy
még bele borsó is a mélyhűtőből.
A krumpli is csatlakozhat hozzájuk,
ha nem számolgatjuk a szénhid-
rátot :)

Először a csikeszárnyakat pirítom meg kevés
olajon,aztán -a tárkony kivételével-, beleteszem
a zöldségeket. Ezeket is pirítom egy kicsit.


Egy ek-nyi kukoricapehellyel dúsítom,
majd felöntöm vízzel.



Egy kávéscsészényi köles megy bele.


Sózom. Kb. 1 tk-nyi sóval. A csirke puhulásáig
főzöm, végül belekeverek 1 ek-nyi tejfölt, és
megszórom bőségesen tárkonnyal.


Végül kevés citromlével savanyítom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése