2012. szeptember 25., kedd

Villám-vacsora: Citromos-tonhalas tönkölytészta

Hozzávalók:

1 csomag Naturgold teljes kiőrlésű bio  tönkölytészta (mi most épp szarvacskát ettünk)
2 tonhal konzerv
1 konzerv csemegekukorica
2-3 gerezd fokhagyma
1/2 citrom leve
1 nagy csokor petrezselyemzöld
Himaláya só



Felteszem a vizet a tésztához, és a már kellően lobogó vízben legalább 7-8 percig főzöm a tönkölytésztát, majd leszűröm.
Közben a tonhal olaján megfuttatom az apróra vágott fokhagymát, majd ráteszem a tonhalat. Egy kicsit összemelegítettem, ízesítettem Himaláya sóval. Rádobtam a csemegekukoricát, egyet keverek rajta.

Elzárom a gázt, és a tonhalas masszára csavarom 1/2 citrom levét,végül  rászórok egy halom apróra tépkedett petrezselyemzöldet.

Mivel nagyon laktató, és - a hagyományos tésztákkal ellentétben- nem emeli meg gyorsan a vércukorszintet, így diétás étrendbe is beilleszthető az orvos vagy dietetikus által javasolt adagban.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése