Hozzávalók:
- ½ bögre cukor (javasolt barna nádcukorból)
- 3 bögre liszt (pl. Schar Mix B liszt)
- 2 tk. szódabikarbóna
- 1 tk. só
- 2 tk örölt gyömbér
- 2 tk fahéj
- ½ tk. körölt szegfűszeg
- ½ tk. szerecsendió
- 225 gr Liga margarin (vagy Biopont bio margarin)
- ½ bögre méz
(1 bögre kb. ¼ l)
Elkészítés:
A cukrot, lisztet, sót, szódabikarbónát, fűszereket összekeverjük majd a puha vajjal összedolgozzuk.
Hozzáadjuk a mézet, összegyúrjuk, és két cipót formázunk belőle. A kész tésztát legalább 1 órát pihentetjük, de legjobb este elkészíteni és másnap reggelig állni hagyni. Lisztezett deszkán nyújtsuk ki 2-3 milliméter vastagságúra. Tetszés szerinti formákat vágunk ki belőle és kivajazott vagy sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk egymástól kellő távolságra (kb 1,5 szeresére nőnek).
180 C-ra (légkeveréses 160 C) előmelegített sütőben 8-10 percig sütjük (amíg, világos zsemle színű nem lesz).
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése