2013. március 23., szombat

Tavaszindító saláta nyűgös csajoknak

Tudtad, hogy a Ligetszépe olaj milyen kiváló gyógyír női problémákra?

Bizonyítottan enyhíti a premenstruális szindróma tüneteit (éhségroham, puffadás, görcsök), az endometrózis okozta gyulladások tüneteit mérsékli, és hormonháztartás egynesúlyát is óvja. Emellett jó hatással van a testsúlykontrollra és a migrénes fejfájásra is. És hát, a nevéhez híven, a bőr és a haj megszépítője, a sejtek rugalmasságának letéteményese.

Szóval, naná, hogy ma ez került a salátánkra. Elég erőteljes íze van, így célszerű másfajta hidegen sajtolt olajjal keverni!

Hozzávalók
1 kis fej lilakáposzta
1 nagy alma
1 nagy csokor petrezselyem
1 csomag retek
2 közepes répa
1 ek ligetszépe olaj
2 ek hidegen sajtolt napraforgóolaj
1,5 citrom leve
xilit ízlés szerint
reszelt gyömbér ízlés szerint
napraforgó, lenmag, tökmag, szezámmag
1 tk Himaláya só

A zöldségeket megmosom, majd a lilakáposztát vékony csíkokra vágom. A répát-pucolást követően- lereszelem nagy lyukú reszelőn. Az almát apró kockákra vágom,a retket karikákra szelem.
A zöldségeket lazán összeforgatom egy nagy tálban, majd elkészítem az öntetet az olajokból, citromléből, xilitből és gyömbérből. Ráöntöm a salátára és lazán összekeverem. A tetejét megszórom petrezselyemmel.

Végül serpenyőben megpirítom a magvakat egy kis sóval, és tálalás előtt ezt is a tetejére szórom.

A recept alapötletét a Wellness magazin márciusi számában találtam!

2013. március 22., péntek

Puha belezetű, kenyérsütőben sült fehér kenyér

Ez most Szabó malom-féle kenyérliszttel (BL80) készült, és csodálatos textúrájú kenyeret eredményezett. Volt itthon némi burgonyalisztem, gondoltam, próbára teszem.


Hozzávalók:

400 gr Szabó malom-féle Bl 80-as liszt
100 gr burgonyliszt
1,5 tk Himaláya só
1 tk cukor
10 gr friss élesztő
10 dkg öregtészta (alapreceptjét Limaránál találod)
kb. 250 ml langyos víz
2 ek hidegen sajtolt olaj

A hozzávalókat gépbe teszem (vigyázva, hogy a só az egyik sarokba kerüljön), az élesztő, a cukor valamint a víz+olaj pedig középre. Beállítom a klasszikus alapprogramot, és sötét héjszínt.

Vigyázat! Nagyon finom lesz!